Overname Medizorg goedgekeurd door ACM

Actueel – Overname Medizorg Goedgekeurd door ACM

Overname Medizorg door Eurocept goedgekeurd door ACM

Ankeveen, Oktober 2014

Na goedkeuring van zowel de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) en de Autoriteit Consument & Markt is de overname van MediZorg Holding BV door Eurocept Groep een feit.

Door samenvoeging van het productportfolio ontstaat een uitgebreid en geïntegreerd pakket van middelen en services rondom ziekenhuis verplaatste specialistische zorg. De nieuwe Eurocept Groep verricht momenteel ruim 80.000 medische handelingen bij patiënten thuis. ‘Deze transactie past binnen de “buy & build” strategie die Eurocept voert waarbij er wordt gefocust op acquisities van farmaproducten/bedrijven en ondernemingen actief in de medisch specialistische thuiszorg in Nederland en andere Noord-Europese landen.

Medizorg en Eurocept vormen een sterke en logische combinatie. Samen zijn we in staat om arts en patiënt kwalitatief nog beter te kunnen bedienen in de thuissituatie tegen aanvaardbare transparante kosten.
Bovendien zijn zowel Eurocept als Medizorg met hun jarenlange ervaring op dit terrein en de recente innovaties die beide op ambulante medische technologie en E-zorg hebben ontwikkeld een interessante en betrouwbare partner voor zorgverzekeraars en ziekenhuizen in de Benelux .

De uitdaging in de komende jaren zal zijn om de kosten van de thuiszorg aanvaardbaar te houden en de kwaliteit verder te laten toenemen. Eurocept zet met deze overname een belangrijke stap voorwaarts om een leidende rol in deze markt te spelen.

De bedrijfsactiviteiten van Eurocept Groep zullen vanuit de bestaande vestigingen plaatsvinden: de farmaceutische middelen (Eurocept Pharmaceuticals) vanuit Ankeveen en de medische thuiszorg services (Eurocept Homecare en Medizorg) vanuit Houten

Over Eurocept:

Eurocept Pharmaceuticals verzorgt de ontwikkeling, registratie, productie, distributie, marketing en verkoop van geneesmiddelen in onder meer de volgende therapeutische gebieden; anesthesie, psychiatrie,urologie, pediatrie en immunologie . Daarnaast levert Eurocept Homecare medische thuiszorg gericht op medisch specialistische zorg en bijbehorende ambulante technologie voor het toedienen van medicatie en medische voeding in de thuissituatie.

Over Medizorg:

Medizorg levert een breed scala aan thuisbehandelingen waaronder UVB-lichttherapie, injectietherapie, infuustherapie, medische voeding, diabetes en wondzorg. Tevens beschikt Medizorg over een landelijk opererende apotheek en een farmaceutische groothandel.

Einde persbericht

Noot voor de redactie

Voor meer informatie: b.wijngaarden@eurocept.nl

Leave a reply