Actueel – Innovatief Zorgidee

Eurocept Homecare werkt mee aan innovatief zorgidee tegen medicijnverspilling

Eurocept Homecare heeft de rechten gekocht van de thermochip die op 8 november jl. beloond is met de Herman Wijffels Innovatieprijs! De Innovatieprijs richt zich met name op innovaties op het gebied van verduurzamen van de voedselketen, circulaire economie, en zorg & welzijn.

 

De thermochip maakt onderdeel uit van het beste Zorgidee van Nederland uit 2011 tegen medicijn verspilling. Ook het ministerie van VWS steunt dit zorgidee. Inmiddels is 1 grote apotheek gestart met een pilot. Deze pilot wordt in de komende maanden met acht nieuwe apotheken uitgebreid. Onderdeel van de pilot is de kleine thermochip die wordt meegesealed bij de uitgifte van medicijnen.

Als de medicijnen ongebruikt weer worden ingeleverd, is aan de thermochip af te lezen of de medicijnen bij goede temperatuur bewaard zijn. Tevens kan hiermee therapietrouw worden gemeten.  De chip – de zogeheten Safe-Rx card – is speciaal hiervoor ontwikkeld door ECCT uit Veldhoven.

 

De jury van de prijs over deze innovatie: ‘Dit bespaart kosten en gaat verspilling tegen. Over een aantal jaren zal dit de standaard zijn.’