CliŽnt - Sondevoeding

Sondevoeding

Sondevoeding is vloeibare voeding die met een slangetje (sonde) in de maag of dunne darm terechtkomt. Het bevat alle voedingsstoffen die u nodig heeft zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.

Wij leveren alle soorten sondevoedingen die er in Nederland op de markt zijn. †Als enig facilitair bedrijf in Nederland leveren wij Real Diet van Lactalis.

Sondevoeding Eurocept Homecare Medische Voeding

Lees meer over de verschillende soorten sondevoeding

Voedingspompen

Sondevoeding kan worden toegediend met behulp van een spuit of met een voedingspomp. Eurocept Homecare heeft verschillende voedingspompen in het assortiment, zowel mobiele als vaste pompen. Uiteraard leveren wij ook het overige materiaal dat u bij de pomp nodig heeft. Afhankelijk van de thuissituatie en het bedieningsgemak maakt u een keuze. †Een verpleegkundige van Eurocept Homecare geeft uitleg over het gebruik van de pomp.

Verpleegkundige handelingen

Onze verpleegkundigen (niveau 4 en 5, BIG-geregistreerd) zijn speciaal getraind in het begeleiden van patiŽnten met sondevoeding. Ook zijn ze bevoegd alle handelingen rondom sondevoeding te verrichten. Een arts tekent hiervoor een MSVT-formulier (Medisch Specialistische Verpleging in de Thuissituatie).†

Bij levering van een voedingspomp krijgt u een uitgebreide instructie van een van onze verpleegkundigen. Daarnaast belt ons Customer Service team u geregeld om het gebruik van de sondevoeding te evalueren.

Bestellen & bezorgen†

Wij leveren 6 dagen per week uw sondevoeding en toebehoren bij u thuis. Als u op werkdagen voor 17.00 uur bestelt wordt u bestelling dezelfde dag nog verstuurd. Meestal heeft u de levering dan de volgende dag al in huis. Hiervoor worden geen verzendkosten in rekening gebracht. U kunt zelf u bestelling eenvoudig regelen, telefonisch of per mail:

Telefoon: 030-669 2112

E-mail: medischevoeding@eurocept.nl

Veel gestelde vragen

1. Wat is sondevoeding?

Sondevoeding is vloeibare voeding die met een slangetje (sonde) in de maag of dunne darm komt. Het bevat alle voedingsstoffen die u nodig heeft zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.†

2.Hoe bewaar ik sondevoeding?

Een pak sondevoeding kan ongeopend op kamertemperatuur bewaard worden tot de datum die op de verpakking staat. Een geopende verpakking is, mits afgesloten met de dop, in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.†

3. Moet ik mijn tanden poetsen als ik sondevoeding krijg?

Ja. Soms eet en drinkt u nauwelijks als u sondevoeding krijgt. U maakt dan ook weinig speeksel aan. Hierdoor worden mond, tong en lippen snel droog en ontstaan er eerder mond- of tandvleesinfecties en/of tandplak.† Het gebit moet twee keer per dag gepoetst worden met een zachte tandenborstel en fluoride bevattende tandpasta.

4. Kan ik zelf de sondevoeding verminderen als ik meer ga eten?

Overleg hierover altijd met uw behandelend diŽtist of specialist. Sondevoeding wordt altijd ingezet met een bepaald doel. Wanneer u eerder stopt met de sondevoeding, haalt u misschien uw zorgdoel niet, waardoor het herstel langer kan duren.†

Staat uw vraag er niet tussen? Mail uw vraag dan naar:†medischevoeding@eurocept.nl

CliŽnt | Professional

Portals

Inschrijven nieuwsbrief

Contact en bereikbaarheid

U kunt tussen 08.30 en 17.00 telefonisch contact opnemen met onze afdeling Customer Service:

Drinkvoeding: 030 - 669 12 40

Sondevoeding: 030 - 669 21 12

Spoedvragen buiten kantooruren: 035 - 528 83 75

Email: medischevoeding@eurocept.nl

Fax: 030 - 280 54 24

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 2016-07-13.