CliŽnt - Drinkvoeding

Drinkvoeding†

Drinkvoeding is een vloeibare medische voeding die noodzakelijke voedingsstoffen bevat in een compacte vorm. Deze voeding is veelal op melkbasis. Voor wie hier niet van houdt zijn sommige voedingen beschikbaar als vruchtensap op of yoghurtbasis. Ook bestaan er verdikte drinkvoedingen, drinkvoedingen voor specifieke aandoeningen of speciaal afgestemd op de behoefte van kinderen.†

Lees meer over de verschillende soorten drinkvoeding

Smaakpakketten

Als drinkvoeding goed smaakt is het makkelijker om het advies van uw diŽtist of arts op te volgen. U kunt daarom bij ons verschillende soorten drinkvoeding proberen om erachter te komen welke u het lekkerst vindt. Onze smaakpakketten bestaan uit verschillende soorten en smaken van diverse fabrikanten.

Tips bij het gebruik

  • Schud drinkvoeding altijd voor gebruik.†

  • Gekoeld smaakt drinkvoeding het lekkerst. Bewaar de flesjes in de koelkast of voeg eventueel een ijsklontje toe vlak voordat u het gaat nuttigen.

  • Zin in een warme drank? De smaken chocolade, koffie en cappuccino zijn aanraders. U mag de drinkvoeding verwarmen, maar let er wel op dat het niet gaat koken.

  • Schenk de drinkvoeding in een glas.

  • Probeer verschillende smaken uit om de meest geschikte soort te vinden.

  • Neem de tijd. Drinkvoeding kan het beste langzaam worden gedronken. Drink het flesje bijvoorbeeld in 1 tot 2 uur leeg. Dit voorkomt een vol gevoel.

  • Slijmvorming na het gebruik van drinkvoeding kan verminderd worden door erna een slokje water of vruchtensap te nemen.

  • Gebruik, indien mogelijk, uw drinkvoeding door reguliere voeding. Sommige producten kunnen prima verwerkt worden in recepten. Vraag naar de mogelijkheden.†

Bewaren

Ongeopende drinkvoeding kunt u buiten de koelkast bewaren. Let wel op de houdbaarheidsdatum! Een geopende verpakking is buiten de koelkast maximaal 2 uur en in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.

Bestellen & bezorgen†

Wij leveren 6 dagen per week uw drinkvoeding bij u thuis. Als u uw drinkvoeding op werkdagen voor 17.00 uur bestelt wordt u bestelling dezelfde dag nog verstuurd. Meestal heeft u de levering dan de volgende dag al in huis. Hiervoor worden geen verzendkosten in rekening gebracht. U kunt zelf u bestelling eenvoudig regelen, telefonisch of per mail:

Telefoon: 030-669 1240

E-mail: medischevoeding@eurocept.nl

Veel gestelde vragen

1. Wat is drinkvoeding?

Drinkvoeding is een vloeibare, kant-en-klaarvoeding in een flesje,† pakje of cupje (125-200 ml). Deze voeding bevat essentiŽle stoffen zoals calorieŽn, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.† Drinkvoeding is doorgaans bestemd voor mensen die door omstandigheden niet alle voedingsstoffen binnenkrijgen uit gewoon voedsel.†

2.Hoe moet ik de drinkvoeding bewaren?

U kunt drinkvoeding ongeopend op kamertemperatuur bewaren tot de datum die op de verpakking staat. Een geopende verpakking is buiten de koelkast maximaal 2 uur houdbaar. In de koelkast is een geopende verpakking maximaal 24 uur houdbaar.

3. Waarom zijn er zoveel verschillende soorten drinkvoeding?

Voedingsbehoeften verschillen per individu. De ťťn heeft meer calorieŽn nodig, de ander meer eiwit. Verschillende soorten drinkvoeding voldoen aan deze behoeften.† Er zijn drinkvoedingen op basis van melk, sap of yoghurt en met veel verschillende smaken. Ook zijn er verdikte drinkvoedingen, ziektespecifieke drinkvoedingen en drinkvoedingen speciaal voor kinderen.

4. Kunnen mensen met diabetes mellitus ook drinkvoeding nemen?

Ja, ook mensen met diabetes mellitus kunnen drinkvoeding gebruiken.† Wel moeten u over de soort en hoeveelheid goede afspraken maken met de diŽtist, arts of specialist. Zo nodig wordt de medicatie aangepast.††

5. Kunnen mensen met een allergie ook drinkvoeding nemen?

Jazeker. Alle drinkvoedingen verkrijgbaar bij Eurocept Homecare zijn glutenvrij. Daarnaast zijn er ook bepaalde soorten drinkvoeding die lactosevrij of -arm zijn.† In het aanvraagsysteem Eurocept Plaza ziet de diŽtist, arts of specialist direct welke soorten drinkvoeding dit voor u zijn.†

6. Mag ik drinkvoeding verwarmen?

U mag drinkvoeding opwarmen maar voorkom dat het gaat koken. Dan kunnen er voedingsstoffen verloren gaan. U kunt de drinkvoeding au bain-marie opwarmen of in de magnetron 80 seconden op 700 watt.† Verwarm de voeding geen tweede keer.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail het dan naar†medischevoeding@eurocept.nl

CliŽnt | Professional

Portals

Inschrijven nieuwsbrief

Contact en bereikbaarheid

U kunt tussen 08.30 en 17.00 telefonisch contact opnemen met onze afdeling Customer Service:

Drinkvoeding: 030 - 669 12 40

Sondevoeding: 030 - 669 21 12

Spoedvragen buiten kantooruren: 035 - 528 83 75

Email: medischevoeding@eurocept.nl

Fax: 030 - 280 54 24

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 2016-07-13.