U bevindt zich hier: Eurocept Groep > Gimv

Eurocept Groep - Gimv

Sinds 2013 is investeringsmaatschappij Gimv partner geworden van Eurocept. Door deze substantiële investering heeft Gimv en het Gimv Health & Care Fonds een minderheidsbelang verworven naast oprichter/CEO Mike van Woensel. Deze samenwerking zal worden aangewend om enerzijds Eurocept’s toonaangevende positie in Nederland verder te versterken en daarnaast het business model uit te rollen naar omringende landen.

Deze samenwerking heeft inmiddels de eerste vruchten afgeworpen door het overnemen van Medizorg, een belangrijke thuiszorgspeler in Nederland.

 

 

 

Over Gimv

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met meer dan drie decennia ervaring in private equity en venture capital. Het bedrijf is genoteerd op Euronext Brussel. Gimv beheert ongeveer 1,8 miljard EUR (inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in circa 50 portefeuillebedrijven.

Als erkend marktleider in geselecteerde investeringsplatformen identificeert Gimv ondernemende en innoverende bedrijven met een groot groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders. De vier investeringsplatformen zijn: Connected Consumer, Health & Care, Smart Industries en Sustainable Cities. Elk van deze platformen werkt met een bekwaam en toegewijd team in de thuismarkt van Gimv (Benelux, Frankrijk en Duitsland) en kan rekenen op een uitgebreid internationaal netwerk van deskundigen.

 

Meer informatie over Gimv vindt u op www.gimv.com.

 

Elderd Land, Partner bij Gimv Health & Care:

“Eurocept beschikt naast zijn gespecialiseerde portefeuille van producten en diensten, ook over een uniek IT platform (Eurocept Plaza) en commerciële infrastructuur. Deze geďntegreerde aanpak, maakt hun business model innovatief en zeer goed gepositioneerd om in te spelen op de huidige markttrend voor de behandeling van chronisch zieke patiënten in hun thuissituatie. In Nederland hebben ze reeds een mooie klantenbasis uitgebouwd en zijn ze een betrouwbare partner voor ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven en verzekeraars. We kijken ernaar uit om met dit zeer gedreven management team in zee te gaan en ze te ondersteunen in hun Nederlandse en internationale expansie.“

 

Bart Diels, Managing Partner bij Gimv - Head Health & Care:

“Deze investering past perfect in de strategie van het Health & Care platform. Een stijgend aantal chronische aandoeningen, de nood aan gespecialiseerde zorg en druk op budgetten van ziekenhuizen, hebben de trend van in-patiënt naar out-patiënt care ingezet. Eurocept kan met zijn model een belangrijke rol spelen in dit segment, waar nog ruimschoots groeimarge en consolidatiemogelijkheden zijn. We hopen Eurocept te ondersteunen in hun groeiambities en verdere transformatie naar een toonaangevende speler in dit marktsegment.”

 

Website Gimv: www.gimv.com/nl

Zie ook: http://gimv.com/nl/portefeuille/eurocept

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 2016-08-30.